Categorieën
Ouders Extra

Beste vriendjes

Na alweer een jaar van eerste dingen, eerste hapjes, eerste stapjes, maar ook eerste keer de grote school, is Daniël nauwelijks nog een baby en ziet Roosmarijn telkens weer ergens de eerste letter van haar naam. Maar verder ziet ze vooral dat kleine jongetje dat ze knuffelen moet zodra ze thuiskomt, dat ze soms zo onhandig in haar spel betrekt, dat hij omrolt, vanzelf natuurlijk,maar tegen wie ze zomaar zeggen kan: “jij bent mijn beste vriendje”.

Samen spelen, samen delen, dat is wat beste vriendjes doen. Dus deelden ze de waterpokken, verkoudheden en griepjes. Maar ook speelgoed wordt steeds meer gedeeld. Zij bouwt iets moois, hij kijkt er met bewondering naar en gooit het om of breekt het af.

En vandaag is het dan zover. Daniël is jarig. Hij heeft zijn eerste verjaardagscadeautjes gekregen. En Roosmarijn heeft, zij het met wat tips van ons, zelf haar cadeautje voor hem uitgezocht. Ze is immers al vier en doet het liefst alles zelf.

En tenslotte delen ze natuurlijk die ene eerste liefde in hun leven. Ilco. Onze grote vriendelijke reus. Hij wordt opnieuw ontdekt. Hij wordt herkend als de liefste knuffel in ons huis. Hij heeft er weer een vriendje bij die hem met een klein open handje aait, die zijn speelgoed pakt en die in zijn waterbak een bron van vermaak ziet. Opnieuw een kindje voor wie Ilco’s mand misschien wel de mooiste plek op aarde is. Maar Ilco weet dat hij, zodra we enig onraad bemerken, op onze steun rekenen kan. “Daan, stout!” Ilco’s mand wordt niet gedeeld. Zelfs niet met beste vriendjes.

Één reactie op “Beste vriendjes”

Reacties zijn gesloten.