Categorieën

Over forward-Looking

Volgens Van Dale betekent forward-looking:

  1. Vooruitziend
  2. Op de toekomst gericht

Gericht zijn op de toekomst, betekent voor mij, gericht zijn op nieuwe mogelijkheden. Ik lees, schrijf en communiceer voor een belangrijk deel via de computer en buiten word ik altijd vergezeld door mijn hond. Daar waar ik dat niet kan, neemt hij het vooruitzien voor zijn rekening, want hij is blindengeleidehond van beroep.

Het mooiste om naar uit te kijken echter, is een kindje. Daarom kun je hier eveneens meer lezen over onze eerste ervaringen als ouders.

Omdat enkel een visuele beperking niet genoeg uitdaging voor mij is, gebruik ik ook nog een rolstoel, wat de noodzaak tot vooruitzien aanzienlijk vergroot. Daarom lees je in de categorie Geleidehond meer over mobiliteit voor blinde en slechtziende rolstoelgebruikers met een blindengeleidehond Terwijl de rubriek Ouders Extra zich richt op ouders met en zonder handicap.

Want elke dag een beetje extra maakt het leven extra mooi. Maar als er behalve een extra verhaaltje, een extra spelletje of dat ene liedje meer, ook nog een extra uitdaging in de vorm van een handicap en/of chronische ziekte in het spel is, zijn humor en creativiteit onontbeerlijk. Want ouders met een handicap moeten nog wel eens inventief zijn waar het bijvoorbeeld de dagelijkse verzorging, de opvoeding of de inrichting van de kinderkamer betreft. Maar natuurlijk mogen ook de mooie verhalen en de humor niet ontbreken

In de rubriek Baby-Mail vind je de eerste briefjes aan ons kindje Roosmarijn.

Heb je zelf informatie of tips die je wilt delen met andere ouders of aanstaande ouders, dan kan dat natuurlijk ook. Geef waar je dat wilt een reactie, of stuur eens een berichtje via het contactformulier.

Wil je via e-mail op de hoogte gehouden worden van nieuw verschenen artikelen op Forward-Looking, dan kun je je inschrijven voor onze nieuwsbrief.

Omdat het prettig kan zijn via mail ervaringen met andere ouders met een handicap uit te wisselen, is onafhankelijk van dit weblog de mailgroep Ouders Extra in het leven geroepen. Lid worden van deze groep doe je door een e-mail te sturen naar: ouders-extra-subscribe@yahoogroups.com

3 reacties op “Over forward-Looking”

Wow…
Ik heb je hele blog met een open mond gelezen! Wat een zoektocht maar met wat een schitterende uitkomst nu!!!
Ikzelf heb een hulphond en zit in een elektrische rolstoel. Ik vraag me echter wel vaak af, wat er zou gebeuren moest ik blind worden.
Je beschrijving van passagier naar kapitein is enorm treffend. Ook ik was een passagier, maar dan omwille van het feit dat ik mezelf niet kon voortduwen in een manuele rolstoel. Toen ik eindelijk toch een elektrische rolstoel kreeg, ging er een wereld voor me open. Alleen vergt het veel gewenning en oefening: op mijn 18de had ik nog nooit alleen een straat over gestoken…

Liefs,

Daphné en hulphond Valéas

Hoi Daphné,

Ook ik was nog nooit alleen een straat overgestoken voor ik Beau kreeg. Zo zie je dat de waarde van deze helpende honden onschatbaar is.

Hai Petra,

Natuurlijk kennen we elkaar al een paar jaar en weet ik het een en ander, maar zo als jij je verhaal op papier weet te zetten is echt indrukwekkend! Geef je een hele dikke knuffel aan onze gezamelijke liefde, Beau.
Groetjes Susan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *