Categorieën
Geleidehond

Een tweede geleidehond

Petra geflankeerd door geleidehond Beau en geleidehond in opleiding en in tuig, Ilco.Eindelijk is het dan zover. Een snelle, jonge, dynamische geleidehond zal zijn intrek bij ons nemen. Ilco, want zo heet deze bijna tweejarige golden retriever, komt al op 8 september.

Dat hij niet onverwacht komt, daarvan getuigen wel de twee proefritten die ik in februari en juni van dit jaar al met hem heb gemaakt. Was hij in februari nog een onervaren hond, met wie we vooral kennis moesten maken om te kijken of het een goede match zou zijn, in juni zagen we een ware blindengeleidehond in opleiding terug. Toen kon er gekeken worden of hij goed zou werken bij mijn handbewogen stoel. Want bij de geleidehondenschool is hij getraind naast een elektrische rolstoel, omdat het soort stoelen dat ik heb niet zo vaak en vooral op maat wordt gebouwd. Het one-arm-drive systeem wordt nu eenmaal niet zoveel gebruikt.

Stoel noch afritjes bleken een probleem voor snelle Ilco. Voor mij was het tempo wennen. Beau is nu negen en een half en werkelijk toe aan haar pensioen. Ze heeft een beginnende vorm van artrose en loopt vooral in tuig tegenwoordig erg langzaam, pijn of niet. De vervanging komt dus ook wat haar betreft als geroepen. Bij de vorige ontmoeting heeft ze haar nieuwe collega zelfs net zolang uitgedaagd tot hij wilde spelen en haar tenslotte het onderspit liet delven.

Wat er nu met Beau gebeuren gaat? Ze gaat van haar pensioen genieten, gewoon bij ons thuis, in haar eigen omgeving, met haar eigen mensen en in haar eigen mand. En zolang het kan, mag ze vooral op kortere tochtjes gewoon mee, zij het niet meer voor, maar achter de rolstoel.

7 reacties op “Een tweede geleidehond”

Leuk een nieuwe aanwinst!! Gefeliciteerd, hoop dat jullie voor de komende jaren een goed koppel gaan vormen..en dat die Ilco wat langzamer gaat lopen hihi..
groetjes
Myrna en OKAN

Hoihoi

Ik wens je ongelooflijk veel plezier toe met die guitige Ilco van je! Als ik het een beetje goed kan zien, heeft hij heel veel weg van m’n Vascootje. Er staat in ieder geval ook zo’n geweldige lachebek op, dus ik denk dat je er in de toekomst nog heel veel fijne mails mee zal kunnen vullen, smile.

Dikke knuff aan beide hondjes en natte lik van mijn kleine wittekop ;-).

Reacties zijn gesloten.