Categorieën
Geleidehond

De eerste dag met Ilco als geleidehond in functie

Op maandag middag 8 september kwam een vrolijke, slanke, jonge hond de huiskamer en ons leven binnen. Met hem mee kwamen zijn mand, een riem, voer plus bakken, beugel plus tuig, een speeltje en wat kauwstaven. En natuurlijk ontbreken op zo’n eerste dag ook de papieren niet. Van hondenpaspoort en gezondheidsverklaring tot het contract dat elke geleidehondgebruiker moet ondertekenen, wil hij de hond van de school in bruikleen krijgen. Zo hadden we maandag avond nog een gezellig voorleesuurtje, want alvorens iets te tekenen, vind ik het een goed gebruik het met een onafhankelijke derde, Jurjen in dit geval, door te lezen.

Een heel speciaal cadeautje kregen we nog van de puppywalkers van Ilco. Foto’s van zijn puppytijd bij hen, met natuurlijk onder elke foto een bijschrift, zodat ik er net zo goed iets aan zou hebben. Wie weet kunnen we dit ooit met hun goedvinden publiceren. Want er spreekt de intense liefde en toewijding uit, van mensen voor hun hond. Bijzondere mensen in dit geval, want de hond waarvan, zo blijkt uit alle tekstjes, veel gehouden is, werd na ongeveer 14 maanden afgestaan om uiteindelijk de trouwe hulp en lieve huisgenoot van iemand anders te worden. En inderdaad, Ilco is een hond waarvan je wel haast houden moet. En dat doen we dan ook. Net als zij, onvoorwaardelijk.

De maandag middag is besteed aan kennis maken, wat theorie en bezien hoe het is geduwd te worden met een span van 2 honden erbij. Langzame, wat oudere Beau liep achteraan. Gespannen, snelle Ilco moest natuurlijk voorop. Telkens wanneer hij te snel liep kreeg hij het commando “langzaam.” Reageerde hij daar niet op, dan stopten we eenvoudig, moest hij naast komen, dat is links van de rolstoel gaan staan, en startten we weer opnieuw. Maandag avond heeft dit ritueel zich, nu zonder trainer en zonder mijn moeder die ’s middags op de heenweg duwde, maar met Jurjen, herhaald. Ondanks het feit dat de daadwerkelijke training nog moest beginnen, was het zowel voor de honden als voor mij een vermoeiende dag met veel nieuwe indrukken.

5 reacties op “De eerste dag met Ilco als geleidehond in functie”

Wat fijn dat de eerste klik iig goed is.. En nu issie lekker bij jullie thuis!! Geniet er ook een beetje van door de vermoeidheid heen.. 😉

Kijk uit naar je volgende verslagen!

Ja begrijp heel goed dat je moe was. Maar het gaat lukken hoor met jullie weet ik zeker. Leuk foto’s van het puppypleeggezin. IK weet nog niets van het puppypleeggezin van Ivana ga er Desudo maar weer eens naar vragen.

Dag Petra,

Ik ben even op je site geweest. Wat een uitgebreidde site over jou, je honden en nog veel meer. Leuk om te lezen.
Ook fijn dat je een blok op de Desudobedrijvenhyves en de gewone desudohyves hebt gezet. Zo kunnen we allemaal meegenieten van jullie belevingen.

Ik heb respect voor je zoals jij met een meervoudige handicap door het leven gaat. Blind is niet makkelijk, je in een rolstoel moeten verplaatsen met alle
opstakels is niet makkelijk en dan beide is nog zwaarder.
Je zal ongetwijfeld ook je moeilijke momenten hebben, maar ik lees ook dat je een vechter bent voor een volwaardig bestaan.

Hoop dat jij en Ilco snel aan elkaar gewend zullen zijn en dat hij een hele goede begeleider zal worden.

Ik zal zeker vaker op je site gaan kijken.

Hartelijke groeten Vera. (puppywalker)

Reacties zijn gesloten.