Categorieën
Ouders Extra

Bruikbare flessenwarmer voor ouders met een visuele handicap

Al vanaf het begin van mijn zwangerschap weet ik dat ik ons kindje, Als het even kan, borstvoeding wil geven. Toch hebben we vandaag een handkolf en een flessenwarmer gekocht. Dat zijn ook voor moeders zonder baan handige hulpmiddelen om de vader of een oma of opa af en toe eens de kans te geven de baby te voeden. De handkolf, wij kozen voor een Avent, zet je op je borst, waarna je telkens een hendeltje inknijpt zodat jou melk in een van de twee bijgeleverde zuigflesjes terechtkomt.

Om de melk later weer op te warmen, zou je kunnen kiezen voor de magnetron. Maar er wordt beweerd dat dan de extra waarde die borstvoeding voor je kindje heeft, verloren zou gaan. Daarom en omdat een eenmaal goed ingestelde flessenwarmer heel handig kan zijn, wilden we ook deze van avent kopen. Tiptoetsen echter hebben dat belet. Ze leken niet erg bedienbaar en er was een andere, eenvoudiger keuze. De flessenwarmer van Prenatal. Met een draaiknop waarop een goed voelbare pijl zit, stel je eenmalig de temperatuur in. Daarna is het een kwestie van de stekker in het stopcontact steken en waarschijnlijk even leren hoelang het ongeveer duurt voor de melk op temperatuur is. Want ik zie het lampje dat dat aangeeft niet en in de gebruiksaanwijzing staat niets over een geluidssignaal. Om de verschillende warmtestanden van dit ding te kunnen gebruiken, zetten we stipjes met een voor dergelijke doeleinden geschikte stift op het apparaat. Nu maar hopen dat het gaat lukken met de borstvoeding, want ondanks alle mooie hulpmiddelen lijkt mij dat iets moois dat ik niet zou willen missen.