Categorieën
Ouders Extra

Samen

Nu Jurjen weer aan het werk is, zijn Roosmarijn en ik meer samen thuis. Dat betekent samen uit bed of uit de kinderwagen die ons uitstekende diensten bewijst als mobiele wieg. Daarna gaan we samen verschonen, want als dat pas na het eten gebeurt, komt er teveel melk terug. Samen flesjes drinken, boertjes laten over mijn schouder en samen de bij haar leeftijd horende darmkrampjes door zien te komen, alweer met haar lijfje hangend over mijn schouder, het zijn kostbare momenten dicht bij elkaar.

Wanneer we nog langer, heel dicht bij elkaar, samen wilden zijn, werd het voor mij soms behoorlijk vermoeiend haar op schoot te houden. Maar daar hebben we wat op gevonden. De Baby-Bag; een soort voorgevormde draagdoek. De band die ik over mijn linker schouder draag is eenvoudig op de juiste lengte af te stellen. De zak waarin de baby ligt, kan worden versteld met verschillende koortjes. De baby ligt hierin ongeveer in dezelfde houding als die welke hij of zij had in de baarmoeder. Maar omdat we hem alleen gebruiken in combinatie met de rolstoel, kunnen wij er ook voor kiezen de draagzak wat ruimer af te stellen, zodat Roosmarijn plat op mijn schoot ligt. Zo kan ze slapen, meerijden door het hele huis, of lekker op een speentje zuigen, terwijl ik beide handen vrij heb.

Roosmarijn in de draagzak, bij mama op schoot,terwijl Ilco een kijkje neemt
Roosmarijn in de draagzak, bij mama op schoot,terwijl Ilco een kijkje neemt

Toen we deze babydrager uitprobeerden, viel ze er haast onmiddellijk in in slaap, zodat we met een slapend kindje in de nieuwe aanwinst de winkel hebben verlaten. Het beste bewijs van een goede aankoop, maar vooral van het feit dat Roosmarijn houdt van samen, elkaars warmte voelend, de wereld verkennen.
Meer informatie over de Baby-Bag is te vinden op:
Baby-Bag

2 reacties op “Samen”

Hoi Petra, en de rest natuurlijk.
Daarnet weer eens stiekem op je site gegluurd, ik heb het adres van Ome Jan en Elly. Vind het ongelofelijk wat je allemaal al zelfstandig kan doen, ik zonder handicap heb regelmatig met de handen in het haar gezeten.. Maar die draagzak sprak me wel aan, ook mijn kinderen werden er snel rustig in, alleen moest ik ze altijd meesjouwen.. Een heerlijke uitvinding, wat jij!!

Volgens mij heb ik dezelfde maar dan in het rood, van Premaxx of zo…
Een paar dagen na de geboorte ging hij er al in, en hij lag er echt zo comfortabel, voelde echt heel goed, ook voor mij, want hij is niet echt belastend.
Maar toen hij een paar weken oud was, ik geloof een maand, toen lukte het mij niet meer om hem er goed in te krijgen, we hebben het echt ontzettend vaak geprobeerd, maar ik had voortdurend het gevoel, dat hij er met zijn rugje niet goed in lag…uiteindelijk hebben we het maar opgegeven. en al snel was hij oud genoeg voor de baby bjorn. Die is ook heel comfortabel, alleen moet de baby dan al wat ouder zijn.

Reacties zijn gesloten.