Categorieën
Actueel

Appie kun je om een boodschap sturen

Een hele handige applicatie voor de iPhone is appie. Je kan je digitale boodschappenlijstje zien en doormailen naar degene die je het zware werk wilt laten doen. Je kunt boodschappen toevoegen uit het assortiment van AH en je kunt bijvoorbeeld ook recepten zoeken. Verder kun je ook de bonus nog even checken. Vul je je bonuskaartnummer in, dan zie je wat je de afgelopen tijd gekocht hebt.

Een heel handig Appie dus. Wel jammer dat Appie nogal monogaam is. Hij wenst niet gedeeld te worden met huisgenoten. Ik kan mijn mobiel gemaakte boodschappenlijstje wel naar Jurjen laten doorsturen via mail, maar we kunnen de aanvullingen niet met elkaar delen, door ze te synchroniseren tussen de iPhone en iPod Touch.

Appie in het kort

Als Appie is opgestart, bevat het scherm een aantal knoppen:

  • “Mijn lijst,”
  • “producten,”
  • “recepten,”
  • “in de Appie”
  • en helemaal rechts onderin nog de knop “meer.”

Waar de eerste knoppen voor zich spreken, moet je, om de meer-knop te begrijpen al eens eerder een iPhone applicatie hebben bekeken. Mijn eerste interesse betreft meestal die meer-knop. Vaak bevinden zich daaronder nog wat meer opties en een paar instellingen die ik altijd maar even doorlees, om er zeker van te zijn dat in dit geval Appie doet wat ik van hem verwacht. Via de instellingen die zich inderdaad onder de meer-knop bevinden kun je in dit geval bijvoorbeeld je bonuskaartnummer invoeren, zodat je kunt zien wat je de afgelopen tijd allemaal gekocht hebt.

Via “mijn lijst” kan ik simpel een boodschappenlijstje gaan samenstellen. Ook nadat ik op “mijn lijst” geklikt heb, verschijnen er weer een aantel mogelijkheden. Een daarvan is boodschappen toevoegen. Dit is geen knop, maar een tekstveldje, waar je als je VoiceOver gebruikt, wel eerst even op moet dubbelklikken. Maar dat word je keurig verteld als je dergelijke meldingen niet uit hebt gezet. Nadat het lijstje klaar is heb je nog de mogelijkheid, om wat je bij nader inzien toch liever niet koopt, te verwijderen en om de straatversie door te sturen per mail. Zo worden zelfs de dagelijkse boodschappen nog een digitaal verzetje waar wat mij betreft geen memorecorder, maar zeker geen braillekladje tegenop kan.